Brandweertraining november 2017

De handleiding van de truck werd naar het Roemeens vertaald. Ook SVSU Armenis kreeg een kopie. De 2 vrijwilligerskorpsen, Slatina-Timis en Armenis, werken goed samen en worden gesteund door ISU Caransebes. Er was dan ook belangstelling van beide vrijwilligerskorpsen en van beroepskorps Caransebes voor het trainingsweekend.

Eddy Peeters,Senior Engineer brandpreventie en veiligheid bij Janssen Pharmaceutica (Johnson and Johnson) en ook  officier bij brandweer Westerlo, vrijwilliger,  gaf op 12 november een presentatie over veiligheid, opstelling, uitrusting.. in de raadszaal van de gemeentehuis. Er werd gefocused op woningbranden en hoe die in te perken bij de gangbare rijhuizen. Ook de opslag van de vele tientallen liters explosieve tuica in de kelders bleek een bijkomend risico. 

Maandagnamiddag werd er door de 2 korpsen getraind op de oevers van de Timis onder het oog van de 2 burgemeesters en officieren van Caransebes.

Een opstelling werd geoefend.

Slatina-Timis was eerste daar met zware pompwagen, zoog aan uit open water en legde aanvalslijnen met lage druk. Armenis kwam versterken. Ze kregen watertoevoer van Slatina-Timis en gingen mee met 2 aanvalslijnen de brand bestrijden.  

Wat opviel was de goede uitrusting van de trucks, de beschermingskledij van de vijwilligers en hun inzet.

{gallery}2017_brandweer_november{/gallery}

Ook werd er een bezoek door de Geelse delegatie gebracht aan ISU Caransebes. Hun wagenpark werd recent  fors uitgebreid.  

{gallery}2017_brandweer_Caransebes{/gallery}