Brandweerwagen voor SVSU Slatina-Timis

Tijdens een openbare veiling, april 2017,  werd een zware autopomp aangekocht van zone Kempen (brandweer Westerlo) door VZW Geels Roemeniëkomitee. Een jaar stilstaan had de wagen geen goed gedaan, meerdere mankenmenten staken de kop op.  Hij werd terug rijklaar gemaakt door de Keel die er ook nieuwe batterijen instak.  De firma Somati bracht de sturing van de brandweerpompen  in orde. Op 1 juni startte Kris Vanberghen met 2 brandweermannen van Westerlo (Eddy Peeters en Joris Boekx) met de wagen naar Slatina-Timis. In de buurt van Passau (Duits-Oostenrijkse grens) kreeg de wagen pech en werd naar een Renault-garage gesleept. De startmotor werd vervangen en op 15 juni startte Kris met Joris (Eddy had geen verlof) vanuit Passau naar Slatina. Slechts 10km verder vielen de lichten en pinkers uit: terug naar de garage en Kris en Joris terug naar Geel. Donderdag 22 juni startte Kris met deze keer Jozef Goebels als medereiziger naar Slatina-Timis en vrijdagavond konden ze de brandweerwagen in de tuin van het medisch centrum parkeren. In juli krijgen de brandweermannen van SVSU-Slatina-Timis een opleiding en dan kan de wagen officieel aan de SVSU overhandigd worden.

{gallery}brandweerwagen_2017{/gallery}

Tijdens de TON-dagen, 20 - 23 juli 2017 in Slatina-Timis, gaf Eddy Peeters opleiding over de brandweerwagen aan de SVSU van Slatina-Timis. Eerst werden de materialen overgeladen naar de "nieuwe" truck, daarna kon de praktijkles beginnen. Alles functioneerde perfect. De brandweerwagen, lichte autopomp, door Geel in 2006 geschonken, gaat naar de SVSU van buurgemeente Armenis, zo is tussen beide gemeentebesturen overeengekomen.  SVSU Armenis kreeg dus ook een opleiding hoe de pompwagen in te zetten. 

's Namiddags was er een felle bermbrand in Slatina-Timis en werden beide SVSU-teams ingezet. Ook ISU-Caransebes kwam ter plaatse en zorgde voor de waterbevoorrading vanuit hun tankwagen.

Tijdens de viering van 5 jaar TON waar zowel burgemeester van Slatina-Timis als die van Armenis aanwezig waren, overhandigde de Belgische ambassadeur Thomas Baekelandt de sleutel van de brandweerwagen aan burgemeester Gheorghe Roma van Slatina-Timis. De geplande demonstratie van SVSU Slatina-Timis kon niet doorgaan door een plots onweer. De regen was meer dan nodig want door de aanhoudende droogte waren er dagelijks berm- en bosbranden in de streek.

{gallery}2017_brandweeropleiding_juli{/gallery}