Brand in Sub Margine, gehucht van Armenis, zaterdag op zondag 7 november 2021

Iets na middernacht brak brand uit in een grote boerderij in het bergdorp Sub Margine van buurgemeente Armenis, gelukkig zonder slachtoffers.

De beroepsbrandweer van Caransebes (ISU) , verwittigd via 112, rukte uit met 2 wagens en vroeg onmiddellijk versterking aan de vrijwillige brandweerkorpsen (SVSU) van Armenis en Slatina-Timis. Beide korpsen waren zeer snel ter plaatse met de in oktober geleverde pompwagens. Het grootste probleem was de watertoevoer, de hydranten werkten niet. Beide wagens van de SVSU werden ingezet om water uit de vallei naar boven te transporteren en zo de ISU van bluswater te voorzien. Hierdoor kon het grootste deel van de woning worden gevrijwaard. De stallingen, schuur en hooiopslag gingen in de vlammen op. 

De beroepsbrandweer was zeer tevreden over de inzet van de vrijwilligers, die prima uitgerust de nodige steun konden verlenen. 

Twee dagen later, tijdens de evalutatievergadering werd een trainingscontract besproken tussen de vrijwillersteams (SVSU Armenis en SVSU Slatina-Timis) en de beroepsbrandweer (ISU Caransebes).

filmpje van brand: klik hier

{gallery}2021_brand_Submargina{/gallery}