Eurofeesten - Geel donderdag 17 tot maandag 21 augustus 2017

Donderdagmorgen kwamen 48 Roemenen uit Slatina-Timis aan in Geel.  Om de 25ste verjaardag te vieren van de officiële verbroedering tussen stad Geel en gemeente Slatina-Timis sneden schepenen Nadine Laeremans en Griet Verhesen met burgemeester Gheorghe Roma de verjaardagstaart aan. De gasten en gastgezinnen aten er met smaak van. Daarna keerden de gasten met de gastgezinnen naar huis.

's Avonds werden alle deelnemers aan de Eurofeesten met de gastgezinnen verwelkomd op het verbroederingsfeest met alle landen die aan de Eurofeesten deelnamen: Oostenrijk, Spanje, Portugal, Italië, Ierland, Duitsland, Polen en Roemenië. Het werd een spetterend feest. {gallery}2017_eurofeesten{/gallery}

Vrijdagmorgen was het spel zonder grenzen. Het startte in de zaal Axion omwille van de regen die tot in de namiddag met bakken uit de lucht viel. Gelukkig waren er heel wat spelletjes die binnen konden gedaan worden. In de late namiddag klaarde het op. Slatina-Timis zette zijn beste beentje voor en behaalde een welverdiende zilveren beker, de tweede plaats na de ploeg uit Linz-Oostenrijk. 

Vrijdagavond opende de burgemeester Vera Celis en schepen Nadine Laeremans officieel de Eurofeesten. Het koude weer was wel een rem op de feestvreugde...{gallery}2017_spel_zonder_grenzen{/gallery}

Zaterdagvoormiddag konden de deelnemers gaan zwemmen in het overdekt zwembad van Geel. Ook was er een congres rond jeugdwerkloosheid waar 4 deelnemers uit Slatina-Timis aan deelnamen. In de namiddag trad de folkloristische dansgroep op. Het slechte weer hield aanvankelijk de toeschouwers binnen, maar in de loop van de namiddag werd het gelukkig wat droger.

Zondagvoormiddag was er een Europese eucharistieviering in de St-Amandskerk. {gallery}2017_eurofeesten_kerk{/gallery}

Zondagnamiddag danste de schooljeugd van Slatina-Timis en was er veel publieke belangstelling. {gallery}2017_eurofeesten2{/gallery} 

Zondagavond werden de Eurofeesten officieel afgesloten. Maandag 10u vertrokken de busjes terug richting Slatina-Timis waar ze dinsdag rond de middag aankwamen.

Dank aan de Roemeense delegatie, stad Geel en zeker ook aan de gastgezinnen die van deze Eurofeesten een geslaagd evenement maakten!

{gallery}2017_eurofeesten3{/gallery}