Training thuiszorg in Geel: 18 tot en met 21 april 2017

Dag 1: De Vlaamse training voor vertegenwoordigers project thuiszorg in 6 landelijke dorpen in Roemenië is gestart. Na ontvangst bij burgemeester van Geel en een hapje bij Euro Kebab geeft Stef Van Hoof een workshop over de werking van Samana, het vroegere Ziekenzorg.

Dag 2: De groep sociale thuiszorg kreeg veel praktische info ivm aanpak thuiszorg in Vlaanderen. Opleiding Qrios campus VSPW in Hasselt, thuiszorgwinkel Voorzorg en Familiehulp Kempen stelden hun werking voor. De Roemeense verplegenden gingen op toer met hun collega's van het Wit-Gele Kruis en bezochten revalidatiecentrum ziekenhuis Geel.'s Avonds werd de St.-Dimpnakerk en aansluitend het St.-Dimpnamuseum in Geel bezocht met gids.

Dag 3: Vandaag staat een bezoek van Sociaal Huis te Geel. Woonzorgcentrum, dagopvang bejaarden, betrokkenheid van vrijwilligers op het programma. In de namiddag wordt er veel aandacht geschonken aan de preventie en eerste zorg bij brandwonden in aanwezigheid van een vertegenwoordiging Colectiv 3010 uit Boekarest en slachtoffers van discotheekbrand en Stefaan Lauwaert van de Stichting Brandwonden.

Dag 4: De Roemeense gasten van het thuiszorgproject zijn op bezoek bij CM Mechelen Turnhout om te leren over de werking van de mutualiteiten in België. Daarna volgt nog een bezoek aan de Thomas Moore - Turnhout verpleegsters- en vroedvrouwopleiding. De groep wandelde van de ene lokatie naar de andere, dwars door Turnhout. 's Avonds na een gezamelijke maaltijd met de gasten en gastgezinnen worden de Roemeense gasten opgehaald door de verantwoordelijken van de andere Vlaamse dorpen die in het project betrokken zijn.

Zaterdag en zondag het Vlaams fietsweekend langs de zes Vlaamse gemeenten die betrokken zijn in het thuiszorgproject. lees meer

{gallery}thuiszorgweek_Geel_2017{/gallery}