Op de Belgische ambassade in Boekarest kreeg Johny de decoratie: Ridder in de Kroonorde.

14 November 2014 is een belangrijke datum voor AdamSlatina-Timis en meer bijzonder voor Johny Suru, manager van AdamSlatina-Timis

De motivatie: (uit AGERpers vrij vertaald)

Johny Suru heeft uitzonderlijk goed samengewerkt met Belgische experten met betrekking tot de eerste lijnsgezondheidszorg in Slatina-Timis. Zijn dynamisme en creativiteit hebben tot de succesvolle ontwikkeling van het gezondheidscentrum geleid met nu meer dan 6000 betrokkenen.

De decoratie, "Ridder in de Kroonorde"  werd hem overhandigd door de Belgische ambassadeur dhr. Philippe Beke in aanwezigheid van Staatssecretaris Dr Raed Arafat en Jozef Goebels, voorzitter van ADR en van de VZW Geels Roemeniëkomitee.

In zijn toespraak  benadrukte dhr. Philippe Beke het unieke werk van Johnny Suru in het gezondheidscentrum van Slatina-Timis, dat begon als een Belgisch initiatief, en na  al de jaren uitgegroeid is tot een volledig Roemeense concept van goede praktijk.

Vandaag de dag kan het medisch centrum van Slatina-Timis dienen als een model voor de medische centra niet alleen in Roemenië, maar ook in de buurlanden.

Het medisch centrum werd aanvankelijk gepland door de VZW Geels Roemeniëkomitee van Geel, een Belgische stad in de provincie Antwerpen, om   medische zorgen aan de bewoners van Slatina-Timis en de omringende gemeenten aan te bieden.

 

We wensen Johny proficiat met deze bekroning en we zijn trots op zijn werk in Slatina-Timis en omgeving.

Roemeense pers: klik hier

regionale pers: Caon

{gallery}album_kroonorde{/gallery}