FIETSREIS: SLATINA-TIMIS  - GEEL : JUNI - JULI 2018

Na 7 dagen op de koersfiets: 870km en 9631hm door Banat en Transylvanië stond de conditie van War en Magrit helemaal op punt.  Ze hadden zich prima geamuseerd tijdens de ADR-fietsreis van juni 2018.

Een nieuwe uitdaging voor hen: met de fiets terug naar Geel! De koersfietsen werden ingepakt en gingen op transport. De trekkingfietsen en reiszakken werden uitgepakt en de tocht van 2250km kon beginnen. Elk metertje van het autovrije of autoluwe traject werd in de GPS gestoken. Grotendeels werd de Limesroute gevolgd zoals we die 4 jaar geleden reden in de omgekeerde richting (lees hier). Die fietsroute liep langs de noordgrens van het West-Romeinse rijk bij het begin van onze jaartelling, meestal langs de grote rivieren: Donau, Main, Rijn. 

Ze werden zondag in Slatina-Timis uitgewuifd door hun vrienden wielertoeristen en mochten al onmiddellijk de Transbanat opnieuw beklimmen richting 3 Ape tot in Resita. Deze schitterende weg was op 13 juni zwaar beschadigd door een wolkbreuk, delen van de weg waren weggespoeld en de vangrails lagen op verschillende plaatsen in het water. Dunaklitit 1

2018 01-War Magrit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ervaren trekkers was de bagage van War en Magrit tot het minimum beperkt. Bij het douchen werd dagelijks ook de kledij gewassen en gedroogd op het terras van hun hotelkamer of bungalow. Onderweg een geschikte overnachtingsplaats vinden was geen probleem. In Roemenië werd Timisoara bezocht waarna de tocht langs eindeloze zonnebloemvelden verder ging in Hongarije richting Donau. Boedapest was de volgende grote stad. 2018 05 War Magrit

2018 03 War Magrit

 

 

Dan kwam Bratislava (Slowakije) aan de beurt. De Donau werd verder gevolgd door Wenen met daarna een stop in Klosterneuburg.

 2018 05a War Magrit Bratislava2018 06 War Magrit Klosterneuburg

 Nu fietsten ze op het overbekende pad van Wenen naar Passau langs de blauwe Donau en passeerden ze het imposante klooster van Melk. 2018 08a War Magrit Melk

 2018 07a War Magrit langs de Donau

 

 

 

In Kelheim verlieten ze de Donau en ging het verder via de rivierdalen van de Altmuhl en Tauber richting Main en Rijn. Blijkbaar had "thuis" vanaf hier een grote aantrekkingskracht: de dagelijkse ritten werden langer en tijd voor een foto schoot er niet over....In Bad Breisig werd de Rijn verlaten en via Düren en Jülich werd de Roer gevolgd tot aan de Nederlandse grens.

 2018 09a War Magrit stadspoort2018 10E War Magrit Maas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 In Maasbracht staken ze de Maas over en via de Zuid-Willemsvaart en het kanaal Bocholt - Herentals kwamen ze thuis aan. Op de grens met Geel zagen ze hun fietsvriend Willy terug.

2250km was de tocht, 18 dagen fietsten ze, dus gemiddeld: 125km per dag... bewonderenswaardig voor zeventigers met bagage en louter op spierkracht!

2018 12a War Magrit

2018 10B War Magrit