Wandelvakanties op maat:


De provincie Caras-Severin, Zuid-west Roemenië is een aaneenschakeling van natuurgebieden, zeer dun bevolkt, 30 inw/km² met een oppervlakte van 3x de provincie Antwerpen. Midden in een vallei tussen de Zuidelijke Karpaten en de Banater bergen ligt Slatina-Timis, verbroederd met Geel. In overleg met lokale bergwandelaars, herders, MTB-ers en boswachters zijn wandeltrajecten uitgewerkt. Zelf probeerden we de tracks met wandelvrienden uit. Ook groepen Vlaamse en Waalse scouts kwamen meerdaagse tochten proeflopen. Alle reacties waren uitermate positief.   Enkele groepjes plannen reeds een trekking in 2020.

Een groep ervaren wandelaars koos voor een 6 daagse tocht in september 2019, van pension naar pension, niet door het hooggebergte. Hun reactie:

Het was idd een schitterende tocht.
Ik vat ff samen … we liepen door gebieden vergelijkbaar met Zwarte Woud, Vogezen, Schotland en Ierland, Voerstreek en Ardennen… zeer gevarieerd dus.
Eerlijk, wij deden de afgelopen 15 jaar met onze groep al spectaculairdere tochten qua natuur. Maar als het gaat over de totaalbeleving, ontmoetingen, anekdotes, gebeurtenissen, … dan staat deze tocht op nummer 1!
Beren spotten en de slappe lach krijgen, verkeerd lopen en daardoor langs een rivier afdalen, kamperen bij Pascale Naessens, de super vriendelijke mensen, stil worden als je de armoede in een dorp ziet, Fawlty Towers in Borlova, … enfin, … zeer zeer toffe en memorabele momenten! {gallery}2019_wandelen_Tom/{/gallery}

 

De tochten zijn voor geoefende wandelaars, dagtochten van +-25km, meestal ver weg van de bewoonde wereld, dikwijls over niet gemarkeerde paden. Voor kaarten en routebeschrijving wordt gezorgd. Gebruik van wandel-GPS is noodzakelijk, daar worden gedetailleerde tracks op geladen. 

info:  bekijk  de flyer: 

{gallery}2019_Wandelreizen{/gallery}