ADR-FIETSREIS : 9 - 17 JUNI 2018

Zaterdag 9 juni: Slatina-Timis

Johny verwelkomde de groep ADR-fietsers (12 fietsers + 2 begeleiders in volgwagen) aan pension Roma met het traditionele brood, zout en tuica. Jef toastte op de fietsreis en iedereen liet zich het avondmaal smaken. Daarna werd de camionette uitgeladen, fietsen terug gemonteerd en veilig weggezet. Na een frisse pint ging iedereen naar zijn kamer.

{gallery}2018_ADRfietsreis_aankomst{/gallery}

 

Zondag 10 juni:  Slatina-Timis  -  Oravita

De start van onze eerste rit aan het medisch centrum waar Johny het startschot gaf!

2018 ADRfietsreis start1

 

De rit: relive filmpje :klik hier

De deelnemers: 

{gallery}2018_ADRfietsreis_deelnemers{/gallery}

Het was een pittige maar zeer mooie rit: 153km - 2423hm met lange hellingen en schitterend weer met een ommetje langs de Bigar waterval, de mooiste van Roemenië. Tijdens de picknick vielen er 7 druppels regen. Maar zoals Warreke Lievens zegt "Er vallen altijd meer druppels naast u dan op u." 

 {gallery}2018_ADRfietsreis_dag1{/gallery}

 

Maandag 11 juni: Oravita - Eselnita

De rit: relive filmpjeklik hier

 2018 ADRfietsreis donau

Vandaag  reden we het natuurpark Portile de Fier (IJzeren Poorten) binnen. Na 41 km kwam de Donau in zicht die we dan tot in Eselnita gevolgd hebben. Steeds met zicht op Servië omdat de machtige rivier hier de grens vormt. We overnachtten in hotel Septembrie, prachtig gelegen op de oever. Voor het avondeten  nog een boottocht met een les geschiedenis over de streek. Hier is de Donau op zijn smalst. De Romeinse keizer Trajanus stak hier met zijn troepen over om de Daciërs onder koning Decebal te verslaan. Met temperaturen van 31°C onder thermometerhut is er veel zweet gelaten maar het zwembad bracht afkoeling. !

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag2{/gallery}

 

Dinsdag 12 juni: Eselnita - Pestisani 

De rit: relive filmpjeklik hier

Zonsopgang aan de Donau: dat noemen ze een 'room with a view'. Poseren aan het standbeeld van Hercules, die een bad genomen heeft in de plaats die nu Baile Herculane genoemd wordt. Vandaar door het Domogled natuurpark. Op het einde van de rit nog een bezoek aan het mooie klooster van Tismana, waar de nonnen na WO-II 4 jaar de goudvoorraad van Roemenië verstopten. De drinkbus kon gevuld worden met fris water van de bron. In Pestisani overnachten we in Pension La Moara. Ter voorbereiding van de rit over de Transalpina morgen ook nog even al het materiaal in orde brengen...

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag3{/gallery}

 

Woensdag 13 juni: Pestisani - Obarsia Lotrului

De rit: relive filmpje: klik hier

2018 ADRfietsreis transalpina

Vandaag de top van onze fietsreis: Transalpina, de hoogst berijdbare weg in Roemenië.Stevige opwarming via de heuveltjes op weg naar Novaci aan de voet van de Transalpina. Op de weg naar de top was het ieder voor zich. Met regelmatig % boven de 10% toch wel een stevige klim! Gelukkig bleven we gespaard van onweder. De voorbije dagen hebben die al lelijk huisgehouden in de regio.

filmpje: klimmen, meer dan 10%omhoog: klik hier

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag4{/gallery}

 

Donderdag 14 juni: Obarsia Lotrului - Alba Iulia

De rit: relive filmpjeklik hier

Vandaag een dagje recuperatie? We startten wel met een klim van 7 km met in het begin stukken van 10%. Wesley en Bert kwamen broederlijk samen boven! Daarna was het dalen over meestal heel goede weg. De picknick was voorzien in een pension langs de weg. 's Avonds nog een begeleid bezoek aan Alba Iulia, de vestingstad waar 100 jaar geleden het verdrag getekend werd waardoor 'groot' Roemenië gevormd werd. Transsylvanië kwam zo bij het toenmalig Roemenië dat bestond uit Walachije en Moldavië. Enkele druppels water tijdens de rondleiding konden ons niet deren!

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag5{/gallery}

 

Vrijdag 15 juni: Alba Iulia - Lacul Cincis

De rit: relive filmpjeklik hier

 

2018 ADRfietsreis Cincis

We vertrekken uit Alba Iulia even langs de drukke weg richting Sebes, daarna rustige baan naast de Mures rivier. Tijdens de bevoorrading vielen enkele druppels uit de dreigende wolken. De volle laag kregen we aan het Kasteel Corvin in Hunedoara. Daar hebben we de lokale horeca dan maar gesteund. Goed op tijd aangekomen aan het meer van Cincis. De zon kwam er terug door zodat we ook daar nog een terrasje konden doen. Onderweg ook nog even een kijkje genomen bij de protserige huizen van enkele zigeunerfamilies.

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag6{/gallery}

 

Zaterdag 16 juni: Lacul Cincis - Slatina-Timis

De rit: relive filmpjeklik hier

2018 ADRfietsreis groep

 

De laatste rit in Roemenië. Enkele stevige heuvels moesten we over. Nadien lichtjes bergaf waar we een stevig tempo reden. Een pizza als versterking onderweg. 's Avonds laden van de fietsen in de bestelwagen voor de terugweg. De rondleiding in het medisch centrum in Slatina Timis was verhelderend maar ook indrukwekkend. Johny en Gaby zorgden voor ons laatste avondmaal...

{gallery}2018_ADRfietsreis_dag7{/gallery}

 

Zondag 17 juni: Slatina-Timis - naar huis

Dank aan alle deelnemers. Goeie fietsers, maar ook geïnteresseerd in de kennismaking met een onbekend land en onze werking met vele gemotiveerde vrijwilligers in Roemenië.

logo ADR logo TON 1logoVZWlogoADRTourism