gpsVan woensdag 16 april tot donderdag 9 mei 2014 hebben wij een fietsreis van Geel naar Slatina-Timis gereden: 2304 km op 23 dagen. 2 dagen van bij vertrek tot aankomst in de regen gefietst, de overige dagen veel wind op kop, zonnig of bewolkt maar droog. We hebben elk één keer een lekke achterband gehad.

De voorbereidingen deden we in de winter. Fietsgidsen van Rur, Rijn, Main, Altmühl en Donau werden uitgeplozen. Het traject werd samengesteld en GPS-tracks gesaved en opgeladen in een Garmin fiets-GPS. Sommige stukken haalden we van internet andere ontwierpen we zelf via Google Earth en Map Source. Slaapplaatsen zochten we om de 100km, iets meer als het vlak was, iets minder als we onverharde paden inplanden. De hotels, B&B werden reeds eind februari gemaild en we lieten de reservaties duidelijk bevestigen. In Servië deden we beroep op de toeristische dienst om de slaapadressen te confirmeren, de pensions daar hadden dikwijls geen internetverbinding.

Paul reed meestal op kop met de GPS, Ria volgde met de fietsgids in de stuurtas. De aankomst, liefst voor 18u, in het pension was een vast ritueel: fietsen veilig stallen, een frisse pint, een warme douche waarbij de fietskledij meegewassen werden, kledij te drogen hangen. Dan ter plaatse of in het dorp na een wandeling, als het kon een regionaal gerecht en een fles van de plaatselijke wijnboer en een dessertje om de dag af te sluiten en om 21u onder de lakens. Om 7u15 liep de wekker af  Ons ontbijt was meestal zeer uitgebreid en verscheiden. 's Avonds vroegen we reeds om enkele broodjes extra te voorzien, die namen we mee als pick-nick, meestal was dit zonder meerprijs. Samen met een liter appelsiensap was dit onze dagelijkse lunch.

  • 200_pension
  • 200_pint
  • 201_ontbijtzaal
  • 202_Servisch_ontbijt
  • 203_czarda
  • 204_wijn