Roemenië mei 2015

Bij de ondersteuningsreis van de werkgroep sociale bewegingen maakten ook Marc, vrijwillige brandweerman en Bart, beroepsbrandweerman, deel uit van de groep.

Zij hebben vergaderingen belegd met ISU Caransebes, militair beroepsbrandweerkorps en ISU Semenic, het militair hoofdbrandweerkorps van Caras-Severin, in Resita.   De bedoeling van deze vergaderingen is het indienen van een Europees project met als hoofdthema het uitwisselen van trainingsmethodes van brandweerinstructeurs met als speciale aandachtspunten veiligheid en nieuwe technieken ook voor de vrijwilligerskorpsen (SVSU) . En de interesse is er zowel bij ISU Semenic als bij ISU Caransebes. Ze willen meewerken. VZW Geels Roemeniëkomitee werkt dit verder uit in overleg met de 2 ISU groepen. Voor het Europees project zoeken ze ook nog een derde EU land, nodig voor het indienen van een Erasmus+ project.

Een ladderwagen heeft ISU-Caransebes nog niet ter beschikking... demo door de commandant kapitein Ilie Cosmin. 

 

ISU Caransebes heeft tijdens het bezoek  een ongevalsimulatie gedaan, waar u hieronder foto's van kan zien. Ook organiseerden ze een barbecue voor de ganse groep.

{gallery}brandweermei15{/gallery}