Het 27° Roemeens restaurant was een even groot succes als het vorige jaar. Verheugend vast te stellen dat elk jaar nog nieuwe gegadigden komen opdagen om ons te steunen. Dat heeft zeker ook te maken met de uitgebreide keuze en de voortreffelijke kwaliteit van het menu.
De kookploeg van KWB St.-Amands onder de leiding van Fons, Erwin en Jo moest dit jaar het wegvallen van Luc opvangen waardoor Erwin de verantwoordelijkheid kreeg over de warme keuken. Luc Mercelis was een waardige vervanger in het team en een wissel op de toekomst. Gunter zorgde terug voor de bevoorrading tussen keuken en buffet en enkele andere leden van de kookploeg versterkten het team.
De voorbereiding startte zaterdag al om 09:00 met de rijstpap van Maria, het voorkoken en het klaarzetten van de zaal. We konden hier ook beroep doen op de nodige vrijwilligers om dat allemaal te klaren en het algemene overzicht van Ria. 
De reclameomhaling werd weer wat uitgebreid en resulteerde in 2 onderleggers vol adverteerders, wat een hart onder de riem is om te kunnen starten. Dank aan de ophalers voor jullie engagement, wat niet altijd het meest prettige is.
De mensen werden dit jaar verwelkomd door Johny en zijn vrouw Gaby in traditionele klederdracht voor het aperitief. Verder was er een ganse ploeg vriendelijke helpers aanwezig om iedereen op te vangen, van het nodige te voorzien en ook te zorgen dat alles afgewassen en opgeruimd werd. Dank dat jullie je wilden inzetten hiervoor. Ook dank aan AKABE scouts om ’s avonds nog mee in te springen voor de afwas en opkuis. Moe maar voldaan konden we rond 22u, nog iets drinken op het succes en de vriendschap.
Het Roemeens Restaurant van dit jaar stond in het teken van de verdere uitbouw van het thuiszorgproject en de toekomstige zorg voor ouderen die alleen achterblijven.  Er werd ook informatie gegeven over de 2 fietsreizen die in juni en september doorgang vinden.  Er zijn al geïnteresseerden voor de versie 2019.
De algemene tevredenheid en lof over het evenement, prestatie en menu, zijn te danken aan een grote groep vrijwilligers zowel in de keuken, voor het opdienen van eten en drank, achter de toog, bij het afruimen en afwassen, bij het bedienen aan het buffet, aan de kassa, het aanwijzen van de plaatsen, enz. Iedereen is intussen op zijn taak voorbereid en ingespeeld en we zijn blij om telkens nieuwe enthousiaste helpers te mogen begroeten.
Het is dan ook met fierheid en plezier dat ik iedereen, die op een of andere manier geholpen heeft om van dit 27° Roemeens Restaurant weer een succes te maken, van harte wil bedanken namens de VZW Geels Roemenëkomitee. De opbrengst besteden we verder aan onze projecten en de uitbreiding er van die je kunt volgen op onze website. Dit ook als model en voorbeeld in Roemenië. Via jullie inzet vorige zondag hebben jullie daaraan meegewerkt. Ook namens ADAMS-executive director Ioan Suru en zijn vrouw Gaby, die actief aanwezig waren Mulţumesc mult.

Foto's van de voorbereidingswerken zaterdag:{gallery}2018_Roemeens_Restaurant{/gallery}