FIETSWEEKEND IN VLAANDEREN

Het weekend na de trainingsweek van het thuiszorgproject in Geel werden door ADR 2 fietstochten georganiseerd  langs de 6 Vlaamse gemeenten die mee in het project thuiszorg in Roemenië gestapt zijn.

Zaterdag 22 april werd het weekend afgetrapt bij tenue-sponsor Bioracer in Tessenderlo. 8 Wielertoeristen die zullen deelnemen aan de promotietochten, (lees meer) voor thuiszorg in juni en/of september stonden aan de start. Er was een hapje te eten en de mooie setjes kledij werden gepast.  Jozef Goebels deed als voorzitter ADR, TON en Geels Roemeniëkomitee een woordje. Maar ook Fons Verwimp, burgemeester Tessenderlo, Eduard Fron, voorzitter Limpro, Johny Suru, coördinator project thuiszorg en Danny Segers COO van Bioracer kwamen aan de beurt. Het duurde juist lang genoeg om de regenwolken te laten overtrekken zodat de mooie outfit voor de rest van de dag droog bleef.

De Vlaams-Brabantse heuveltjes werden opgezocht, en aan een flink tempo passeerde men het geboortehuis van Eddy Merckx. Na 1 lekke band werd er in Glabbeek gestopt, waar het Roemeniëcomité Viscri, (HLN) de fietsers verwelkomde met een flinke spaghetti, de plaatselijke pers nam een groepsfoto en de rit ging nog pittiger verder via Huldenberg naar Bertem, verbroederd met Taut. (aankomstfilmpje)  Bij de ontvangst op het gemeentehuis werd er geklonken met het streekbier "Teusser". In de sporthal werd er gedoucht en na frietjes met koude schotel stond het busje klaar om de deelnemers terug naar het vertrekpunt te brengen. Bedankt Jef Vanhoof voor deze mooie 123km!    {gallery}/fietsweekend_22_4_2017{/gallery}

Zondag 23 april waren de kandidaat fietsers uitgenodigd op een heerlijk en uitgebreid ontbijt in Kruibeke. Deze activiteit kon op een ganse zaal sympathisanten rekenen, die hiermee het thuiszorgproject in hun zustergemeente Moldovita steunden. De burgemeester zwaaide de 5 wielertoeristen uit voor een 120km vlakke rit langs Schelde en door het Neteland. Halfweg in Nijlen verbroederd met Hodora werd er terug energie getankt in de vorm van "fricadellen met krieken" of "spaghetti" naar keuze. Weer een zaal vol sympathisanten die samen met de burgemeester het project succes toewensten. Ook de zaakgelastigde van de Roemeense ambassade liet zich de fricadellen met krieken smaken en was zeer geïnteresseerd in het project. RTV maakte een filmpje voor het avondnieuws ook HLN, GVA waren hier present. Een Nijlense fietser vergrootte het groepje tot 6. Zigzaggend door het Kempense landschap werden de laatste 60km afgelegd naar Geel. De KWB van Larum stond de fietsers op te wachten. Na nog een laatste woordje van Jozef Goebels en Vera Celis, burgemeester van Geel, kon het weekend afgesloten worden met broodjes en een frisse pint.

Voor de tochten in Roemenië zijn er nog plaatsen vrij. Liefhebbers meer info vindt u hier    of

kom naar de INFO-AVOND: maandag 8 mei, 20u15 in “i-Fitness” Turnhoutsebaan 220, Mol{gallery}fietsweekend_23_4_2017{/gallery}